Opnieuw grote spoorwerken in en rond het station van Hasselt tijdens paasvakantie

Voor het derde jaar op rij voert spoorwegbeheerder Infrabel tijdens de paasvakantie heel wat werken uit in en rond het station van Hasselt. Het treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden en tussen Hasselt en Tongeren zal 14 dagen lang onderbroken zijn. Reizigers zullen twee weken lang vervangbussen moeten nemen.

De werken tussen 1 tot en met 16 april maken deel uit van het Masterplan Hasselt. Het gaat intussen al om de derde fase. En ook deze keer worden er heel wat werken gebundeld, zegt Frédéric Petit van Infrabel. "In het station van Hasselt gaan we verder met het verhogen van de perrons. Tegelijk wordt de spoorinfrastructuur richting Alken in de buurt van het station vernieuwd. Het gaat dan om werken aan de seininrichting en de bovenleidingen. Tussen Hasselt en Tongeren rollen we ons Europese veiligheidssysteem ETCS uit." 

Hinder voor de reiziger

Om de hinder voor de reiziger tot een minimum te beperken, voert Infrabel de werken uit tijdens de Paasvakantie. Maar dat er hinder zal zijn, is onvermijdelijk. Zo zullen er 14 dagen lang geen treinen rijden en zijn reizigers aangewezen op vervangbussen die tussen de stations van Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren zullen rijden. Wie richting Brussel wil, zal in Sint-Truiden via Landen de trein kunnen nemen. Een ander alternatief zijn de treinen die via Diest en Aarschot rijden. Reizigers krijgen de raad om via de online routeplanner van de NMBS hun reis te plannen. 

Ook de volgende jaren

Ook de volgende jaren zijn er in en rond het station van Hasselt nog werken gepland. In 2024 zullen alle perrons in het Hasseltse station vernieuwd en verhoogd zijn. In 2025 gaat Infrabel opnieuw aan de slag op het spoor richting Alken, maar ook de daaropvolgende jaren zijn er nog werken gepland.  

Meest gelezen