.© HBVL JT

Emilia Chini (75) stierf al na enkele uren: familie wil herdenkingsplaat op vindplek

Maasmechelen -

Emilia Chini (75) uit Eisden heeft niet lang afgezien nadat ze vorige week woensdag verdween. Uit de eerste resultaten van de autopsie blijkt dat de vrouw snel overleden is. De familie is intussen naar de vindplaats geweest en heeft aan de driestammige eik drie gele linten gehangen. Bedoeling is dat er een herdenkingsplaat komt.

Olivier Simons/Jos Thomassen

“We zijn heel verdrietig dat we mama moeten afgeven, maar tegelijkertijd zijn we ook opgelucht dat ze teruggevonden is.” Dat zei Dominique Maussen dinsdag toen het lichaam van zijn moeder gevonden was, bijna een week nadat ze verdween in Eisden-Tuinwijk. Toch vreesde de familie van Emilia ‘Emilietta’ Chini nog dat ze dagen had afgezien voor ze overleed en dat ze nog levend gevonden had kunnen worden. Dat blijkt volgens de autopsie niet zo te zijn. “Ze is maximaal een halve dag na haar laatste maaltijd gestorven”, klinkt het bij het parket.

Herdenking

De dag dat het lichaam van Emilietta Chini gevonden werd, ging de familie ’s avonds samen naar de vindplaats in het Mechels Bos. Aan een driestammige eik hing de familie evenveel gele linten. Er liggen ook witte rozen. Drie bloementuilen met op kaartjes de namen: Dominique, Marijke en Jef. Dochter Marijke wil een herdenkingsplaat zetten op de plaats waar haar moeder werd gevonden, vijftig meter van het wandelpad tussen afgevallen takken en een hoop bladeren. Enkele wandelaars uit Lanaken die mee hielpen zoeken, hielden ook even halt bij de vindplaats die voor de gewone wandelaar moeilijk vindbaar is.

Het lichaam van Emilietta is nog niet vrij gegeven. Zondag landt haar oudste zus met haar man terug in België na een familiebezoek in Amerika.

Aan de boom waar Emilia werd gevonden hangen drie gele linten. Onderaan werden al bloemen gelegd.© JTh

Uit de eerste resultaten van de autopsie die woensdag op het lichaam van Emilia werd uitgevoerd, blijkt dus dat ze vrij snel na haar verdwijning is gestorven. “Maximaal een halve dag na haar laatste maaltijd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. “Het is dus een kwestie van uren geweest. Uit de voorlopige resultaten van de autopsie blijkt ook dat er geen sporen van geweld zijn.”

Emilia Chini verdween vorige week woensdag om 17 uur uit haar woning in de Damhertstraat in Eisden-Tuinwijk. Bijna een week lang zochten haar familie, de politie, de Cel Vermiste Personen en honderden vrijwilligers met man en macht naar de dementerende vrouw. Zondag werd een pantoffel en een zakdoek gevonden. Op 300 meter van die locatie werd haar lichaam dinsdag uiteindelijk gevonden door een wandelaar, in een greppel aan de Meisberg.

© rr / TP

siol/jth

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer