Fietsersbond Geel wil veilige fietstunnels en -bruggen op drukke ring rond Geel

Fietsersbond Geel wil een ring die veiliger is voor fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het drukste kruispunt van de Geelse ring vernieuwen. Dat is het ideale moment om ook een veilige fietsbrug of -tunnel aan te leggen, vertelt Johan Alen van de Fietsersbond bij de collega's van rtv.

De ring rond Geel moet veiliger worden voor fietsers, vindt de Fietsersbond. Momenteel kunnen fietsers de drukke ring maar op drie plaatsen veilig oversteken zonder het verkeer te kruisen, maar die plekken liggen te ver uit elkaar, zegt de Fietsersbond. Ze pleiten er daarom voor om op vijf plekken een fietsbrug of - tunnel aan te leggen, zodat fietsers er veilig kunnen oversteken.

Er zijn nog vijf belangrijke plaatsen waar geen voorzieningen zijn voor fietsers. Op bijna al die plekken zijn al dodelijke ongevallen gebeurd

Johan Alen, Fietsersbond Geel

"Er zijn nog vijf belangrijke plaatsen waar geen voorzieningen zijn voor fietsers", zegt Johan Alen van Fietsersbond Geel. "Op bijna al die plekken zijn er al dodelijke ongevallen gebeurd. Daar willen wij dringend iets aan doen. 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat binnenkort het drukste kruispunt van de Geelse ring met de Antwerpseweg vernieuwen. Dat vindt de Fietsersbond het ideale moment om de ring ook wat veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers. 

Meest gelezen