© Facebook Meryame Kitir

Meryame Kitir weer aan de slag in het parlement

Brussel -

De Genkse politica Meryame Kitir (Vooruit) is sinds vandaag weer aan de slag in de Kamer. Dat kondigt ze aan via sociale media.

Liliana Casagrande

LEES OOK. Meryame Kitir: van politieke pauze tot vertrek als minister

Meryame Kitir is weer aan het werk. Vandaag dook ze op in de Kamer, morgen volgt ze de plenaire zitting. “Door me even terug te trekken, heb ik de kans gehad om te herbronnen omdat ik er niet alleen voor de mensen wil zijn, maar ook voor mezelf”, schrijft ze. “Ik zal bekijken hoe ik mijn rol nu nog beter kan opnemen in het parlement. Want het gaat me niet om de instituten, wel om de mensen.” Kitir kondigde half oktober plots haar vertrek aan “op doktersvoorschrift”. In december bleek uit een interne doorlichting van haar kabinet dat ze ook niet kon terugkeren als minister van Ontwikkelingssamenwerking. Het vertrouwen tussen haar en een aantal medewerkers bleek niet te herstellen.

LEES OOK. “Ze wantrouwde alles en iedereen”: Meryame Kitir zette stap opzij ‘voor mentale rust’, maar er is meer aan de hand

LEES OOK. Meryame Kitir zoveelste politicus die tijdje verplichte rust moet nemen: “Als je het goed wilt doen voor 100.000 bazen ga je eronderdoor”

LEES OOK. Ex-minister Meryame Kitir over haar vertrek: “Mijn excuses als ik mensen heb gekwetst”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER