Geen stikstofakkoord, dus rijden boze boeren vrijdag met 1.500 tractoren naar Brussel: grote verkeershinder verwacht

© BELGA

Land- en tuinbouwers uit heel Vlaanderen rijden vrijdag met 1.500 tractoren naar Brussel om actie te voeren. De politie is op alles voorbereid en vraagt pendelaars om de hoofdstad te vermijden met de auto.

tg

Landbouwers zijn de politieke spelletjes beu en willen dat het stikstofplan dat nu op tafel ligt wordt bijgestuurd omdat het voor een sociaaleconomisch bloedbad in de landbouwsector en de brede agrovoedingsketen zal zorgen, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens.

Daarom, maar ook om de beleidsmakers te herinneren aan de algemene noden van de landbouwsector, trekken boze landbouwers vrijdag naar de hoofdstad. En dat zullen ze in Brussel geweten hebben.

1.500 tractoren

“We zijn intussen al met 1.500 tractoren die vrijdagochtend vanop een tiental verzamelplaatsen, van de Westhoek tot Limburg, koers zetten richting Brussel”, zegt voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat Hendrik Vandamme.

“We verwachten grote verkeershinder en vragen iedereen om niet met de wagen naar Brussel te komen en om het openbaar vervoer te gebruiken”, zegt Ilse Van de keere van de Brusselse politie.

De betoging vertrekt aan de Havenlaan en gaat via de kleine ring naar het kruispunt Kunst-Wet waar een podium opgesteld wordt.

“Gedurende de ganse dag (vanaf 10u) wordt deReyerstunnel komende van E40 richting centrum afgesloten. Ook de tunnel Jubelpark richting Wet, de tunnel Annie Cordy komende van Koekelberg richting Zuid en de Havenlaan worden afgesloten. Wellicht wordt de kleine Brusselse ring ontoegankelijk voor het autoverkeer. En ook in de Wetstraat en de Europese wijk verwachten we grote hinder”, zegt de woordvoerder van de Brusselse politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen