Was het Hongarije dat de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO blokkeerde?

Hoewel er minder wordt gesproken over de rigiditeit van Hongarije dan die van Turkije, is Hongarije het andere NAVO-lid dat de toetredingsverdragen met Zweden en Finland nog niet heeft geratificeerd. Afgelopen najaar beloofde het land om er werk van te maken, maar nu stuurt het alleen een delegatie naar Stockholm en Helsinki.

Waarom is dit belangrijk?

Kort na de poging van Rusland om Oekraïne binnen te vallen, besloten Zweden en Finland uit voorzorg het NAVO-lidmaatschap aan te vragen. Een initiatief dat door de overgrote meerderheid van de leden van het bondgenootschap werd verwelkomd... behalve door twee van hen.

In het nieuws: Hongarije stuurt vertegenwoordigers naar Zweden.

  • Een Hongaarse delegatie zal naar Stockholm en vervolgens naar Helsinki reizen om de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO te bespreken.
  • Boedapest eist uitleg - zo niet excuses of zelfs gunsten - van Zweedse en Finse politici, die zich in het recente verleden zeer kritisch over Hongarije hebben uitgelaten.

Angsten rond Hongarije

De analyse: Is er een ‘chantage’-operatie bezig?

  • De Hongaarse regering is
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer