Staatssecretaris voor consumentenzaken Alexia Bertrand (midden) en energieminister Tinne Van der Straeten (rechts) sloten drie weken geleden een akkoord met de energieleveranciers over een proactieve check van de voorschotfacturen. Energieleveranciers zullen uiterlijk 31 maart contact opnemen met hun klanten met een aangepaste voorschotfactuur.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor consumentenzaken Alexia Bertrand (midden) en energieminister Tinne Van der Straeten (rechts) sloten drie weken geleden een akkoord met de energieleveranciers over een proactieve check van de voorschotfacturen. Energieleveranciers zullen uiterlijk 31 maart contact opnemen met hun klanten met een aangepaste voorschotfactuur. © Getty Images / Photo News / Photo News

Al 300.000 voorschotfacturen aangepast, drie weken na aankondiging nieuw energieprotocol

Drie weken na de aankondiging van het nieuwe energieprotocol dat ervoor moet zorgen dat de voorschotfactuur beter en sneller wordt aangepast aan schommelende energieprijzen, hebben energieleveranciers al 300.000 voorschotfacturen aangepast. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) kwamen op 1 februari tot het akkoord met sectororganisatie FEBEG.