49-jarige motorrijder komt om bij zwaar verkeersongeval

© vln

Een 49-jarige motorrijder kwam gisterenavond even voor middernacht om het leven toen hij in Eernegem werd aangereden door een voertuig. De bestuurder van de wagen had gedronken.

Dany Van Loo

De 49-jarige W.B. uit het Vlaams-Brabantse Asse reed met zijn motor langs de Oostendesteenweg richting Oostende toen hij plotseling werd aangereden door een BMW, bestuurd door de 28-jarige M.T. uit Gistel. "De klap moet heel zwaar geweest zijn", legt Cédric Vanbiervliet van Politie Kouter uit, "want door de aanrijding belandden de motorrijder en de wagen een vijftigtal meter aan de andere kant van de rijweg terecht. De motor lag helemaal verhakkeld in de voortuin van een woning. De BMW lag nog een eind verder op z'n dak in een andere voortuin."

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor W.B. kon geen hulp meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van het voertuig raakte nog op eigen kracht uit het wrak. Hij werd met lichte verwondingen naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout overgebracht. De man legde wel een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Door het ongeval werd de Oostendesteenweg een hele tijd afgesloten en alle verkeer werd omgeleid. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen