Dion Cooper en Mia Nicolai werden samengebracht door Duncan Laurence, die in 2019 het Eurovisiesongfestival won.

"Burning daylight": zo klinkt de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival

Het Nederlandse duo Dion Cooper en Mia Nicola heeft voor het eerst het nummer laten horen waarmee ze de Nederlandse kleuren gaan verdedigen op het Eurovisiesongfestival in mei. "Burning daylight" is een ballade over "vallen, fouten maken en weer opstaan."

Dat Nederland vertegenwoordigd zou worden door Dion Cooper en Mia Nicolai was al bekend, net als de titel van hun song, "Burning daylight". Maar hoe het liedje klonk, daarvoor was het wachten tot gisteren.

"Burning daylight" werd officieel voorgesteld in het tv-programma Khalid en Sophie. Het is een ballade over "vallen, fouten maken en weer opstaan", zegt het duo. "Leren van je fouten en van je verleden, dingen achter je kunnen laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Het accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten."

Dion Cooper (29) en Mia Nicolai (26) werden drie jaar geleden aan elkaar voorgesteld door Duncan Laurence, die in 2019 voor Nederland het Eurovisiesongfestival won. "Burning daylight" werd geschreven door Lawrence, zijn partner Jordan Garfield en Dion en Mia zelf.

BEKIJK - "Burning daylight", Dion Cooper en Mia Nicolai:

Eerste halve finale

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Liverpool, in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar won Oekraïne, maar door de oorlog kan het daar niet doorgaan. Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar tweede.

Dion en Mia staan op dinsdag 9 mei in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Eindigen ze daar bij de eerste 10, gaan ze door naar de finale op zaterdag 13 mei. Gustaph, de Belgische inzending, verdedigt met "Because of you" zijn kansen in de tweede halve finale op donderdag 11 mei.

Meest gelezen