Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Drie doden door Russische aanval op appartementsgebouw in Oekraïne

In de Oekraïense stad Zaporizja zijn zeker drie mensen omgekomen door een Russische aanval op een appartementsgebouw. De hulpdiensten melden ook zeker zes gewonden. Ze zoeken verder naar mensen die nog onder het puin liggen. De Oekraïense president Volodimir Zelenski betreurt de aanval, "maar het kwaad zal niet zegevieren in ons land". 

Zeker drie mensen zijn gedood bij een nachtelijke Russische aanval op een appartementsgebouw in de Oekraïense stad Zaporizja. Er vielen ook zeker zes gewonden. Op beelden van de Oekraïense politie is te zien hoe bewoners van onder het puin worden gehaald. De hulpdiensten blijven zoeken naar mensen, dat meldt de Oekraïense politie.

Volgens de eerste informatie van de Oekraïense politie gebruikte Rusland een S-300 raket. "De raket heeft meer dan tien appartementen, waar mensen vredig sliepen, vernield", voegt de politie eraan toe. De burgemeester van de stad, Anatoly Kurtev, zegt dat het appartementsgebouw "bijna volledig vernietigd" is. 

BEKIJK - Beelden van het ingestorte appartementsgebouw:

Videospeler inladen...

De Oekraïense president Volodimir Zelenski bestempelt de daad als een "terroristische aanval gepleegd door een terroristische staat". "Maar het kwaad zal niet zegevieren", voegt hij aan zijn boodschap toe. 

Midden januari vond er een soortgelijke aanval plaats. Rusland bombardeerde toen een flatgebouw in Dnipro, een grote stad in het oosten van Oekraïne. Daarbij vielen 46 doden.  

Meest gelezen