Vyacheslav Rovneiko (64) werkte in ons land als spion voor de KGB en heeft banden met één van Poetins trouwste oligarchen.
Volledig scherm
Vyacheslav Rovneiko (64) werkte in ons land als spion voor de KGB en heeft banden met één van Poetins trouwste oligarchen. © Getty Images / Getty Images

Voormalige ‘Belgische spion’ van Poetin sterft mysterieuze dood

Een Russische oligarch en ex-KGB-spion die jarenlang actief was in ons land en in 2006 over een Belgisch paspoort beschikte, is in mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Het gaat om Vyacheslav Rovneiko (64). De man werkte - zoals veel van Poetins intimi - tijdens de Koude Oorlog als spion voor de KGB en werd na de val van de Sovjet-Unie steenrijk als oliemagnaat.

7 reacties

  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Poetin liegt, iedereen weet dat Poetin liegt, en Poetin weet dat iedereen weet dat hij liegt.
  • Daniel Brenke

    1 jaar geleden
    Als je er bij stilstaat dan is het toch wel echt straf dat Poetin echt nog geloofd dat hij geloofwaardig overkomt.
  • Gerd Peeters

    1 jaar geleden
    Tot de Russische top behoren is levensgevaarlijk, zoveel is zeker. En de Russen zijn dan ook bekend om hun vergiften.
  • jurgen vergaelen

    1 jaar geleden
    We weten misschien beter niet hoeveel Oost-Blok en Chinese spionnen geregeld ons pad kruisen op straat, in de supermarkt en in openbare gebouwen. Natuurlijk weten die ook wel dat België het OCMW van de wereld is en iedereen met open armen ontvangt. Dat Belgisch paspoort kan er ook nog wel bij.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    Wie wat waarom ? we zullen het nooit weten net zoals hier het bende dossier enkel als thriller zal worden herinnerd. Ook de soap rond het coronavirus zal als mysterie de geschiedenis ingaan.