Minister Vincent Van Peteghem
Volledig scherm
Minister Vincent Van Peteghem © VTM Nieuws

Minister Van Peteghem beantwoordt uw vragen over de fiscale hervorming: “We kiezen voor harmonisatie en brengen 6 en 12 procent btw naar 9 procent”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) was vandaag te gast in de VTM NIEUWS-studio. Hij beantwoordde er de vragen van kijkers. Hieronder kunt u een overzicht vinden van zijn antwoorden.

  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. DEBAT VAN DE DAG. Loon minder belasten, maar wel een hogere btw op winkelkar: dit vinden jullie ervan

    DEBAT VAN DE DAG. Loon minder belasten, maar wel een hogere btw op winkelkar: dit vinden jullie ervan

    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft dinsdag een belastinghervorming voorgesteld. Die houdt onder meer in dat werkende burgers extra loon krijgen, maar dat ze ook meer moeten betalen in de supermarkt. Zo wil Van Peteghem de lonen verhogen en dat compenseren met hogere btw-inkomsten. Werkenden krijgen daarmee jaarlijks 835 euro extra nettoloon, maar wie niet werkt is slechter af. Deze voormiddag gaven we al een overzicht van de reacties van politici, maar nu is het jullie beurt. Dit vinden jullie van het voorstel van Van Peteghem.