Hooggerechtshof onderzoekt de Adani-affaire: “De waarheid zal zegevieren”

In de nasleep van het Hindenburg-rapport, die de Adani groep omschreef als “de grootste oplichting in de bedrijfsgeschiedenis”, zal nu ook de Indiase rechterlijke macht de boeken onder de loep nemen.

Waarom is dit belangrijk?

Shortseller Hindenburg Research publiceerde eind januari een rapport omtrent het bedrijvenarchipel van Gautam Adani, de toenmalige rijkste man in Azië. Hindenburg beschuldigde Adani van witwassen, verduisteren van overheidsgeld, manipulatie van de aandelenprijs en corruptie.

In het nieuws: Het Indiase hooggerechtshof zal de boeken van Adani controleren. Gautam Adani zegt zelf blij te zijn met het onderzoek van het hooggerechtshof. 

Het hooggerechtshof heeft vandaag besloten om een zeskoppige commissie op te richten om te controleren of Adani zich aan de regelgeving hield. Adani is goede vrienden met eerste minister Modi, maar de oppositie eist een onderzoek.

  • Het hooggerechtshof vroeg het panel om “een algemene beoordeling van de situatie” te geven, b
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer