Herman De Croo et Siegfried Bracke.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman De Croo et Siegfried Bracke. © BELGA / Photo News

ONZE OPINIE. “Hoe kan je proberen om geprivilegieerde pensioenregimes die niet meer van deze tijd zijn af te schaffen, als de politiek voor zichzelf nog een achterpoortje vindt?”

“Schandaal na schandaal klinkt het luid dat de politiek het goede voorbeeld moet geven. Nu écht. We moeten ze geloven. Op hun communiezieltje. Maar nog steeds staat Kristof Calvo (Groen) te roepen aan de zijlijn over een betere politieke cultuur - en hij roept over niks anders. En dan wordt het wel erg moeilijk om elders met veel autoriteit en vertrouwen te snijden in het budget van de gewone burger”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

64 reacties

  • Paul De Craene

    1 jaar geleden
    De voetballers en andere overbetaalde sporters zullen in hun vuistje lachen en denken waarover maken de Vlamingen zich druk over zo een peulschil. Ikzelf zou dat ook meepakken als ik kon, net zoals 99% van al de mensen die hier gereageerd hebben.
  • Eddy Jans

    1 jaar geleden
    Geef politici een sociaal statuut zoals werknemers , bij niet herverkozen kunnen ze beroep doen werkloosheid volgens de regels van alle burgers (zij zijn toch ook gewone burgers, alle belgen gelijk voor de wet). Geen uittredingsvergoedingen, geen verdoken pensioenen.
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Deze twee "wereldvreemde" politici vinden verdorie dat ze "slachtoffer" zijn van de hele hetze rond de riante sommen die hun toegekend worden. Wat hebben die twee paljassen dan meer gedaan dan een werknemer die dag in dag uit soms zware arbeid verricht en het moet stellen met een schamel pensioentje ?!
  • Andy Staelens

    1 jaar geleden
    Ann Vanden Bossche, dat is idd het max pensioen. Zonder de index natuurlijk.
  • patrick de bock

    1 jaar geleden
    En zo jagen ze de kiezers nog maar eens naar bepaalde partijen! Joepiejee, we worden groter en groter