Kasper Peters, Financial Services Industry Leader bij Deloitte.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasper Peters, Financial Services Industry Leader bij Deloitte. © Shutterstock / fizkes / RV

Bij twee op de drie Belgen is de spaarpot bijna leeg: “De regel van minstens drie nettolonen op je spaarrekening te hebben, is achterhaald”

Twee op de drie Belgen zijn financieel kwetsbaar. Maar wanneer ben je juist 'financieel ongezond'? Een buffer van drie nettolonen blijkt niet meer voldoende. Maar hoeveel dan wel? Experts geven antwoord en geven belangrijke tips om jezelf financieel te wapenen.

176 reacties

  • henri sluyts

    12 maanden geleden
    Velen paffen voor 300 € per maand , her en der een gokje en een sloot pintjes dan wordt het tricky voor de lagere inkomens . Het argument : mogen we ook iets hebben (!?)
  • Koen Castermans

    1 jaar geleden
    Men had vroeger de gouden jaren waar men veel kon verdienen en weinig moest afdragen en op die manier alleen de man ging werken in vele gevallen en toch goed konden leven. Uiteraard moet er iemand toch opdraaien voor het wanbeleid in ons land en dit betalen. Alles is fel gestegen en duur geworden, maar men leeft tegenwoordig ook graag in luxe, meermaals op vakantie, mooie wagen, kleding, nieuwste gsm ...en deze mentaliteit had je vroeger niet, men was spaarzaam door een andere levensstijl.
  • Eddy Raes

    1 jaar geleden
    Sorry Albert de Lovendeghem, welke onzin kraam jij hier allemaal uit. De door jou aangehaalde cijfers kloppen van geen kanten, enkel je opmerking over de consumptie is correct. Dus, schoenmaker blijf bij je leest, alhoewel van voetbal ken je ook niet veel.
  • Christiaan Vernist

    1 jaar geleden
    Wat een gemekker hier pfff. Ouders +-1400 euro pensioen met eigen afbetaald huis, schoonouders +-1900 euro pensioen eigen huis zij betalen nog een klein bedrag af aan hypotheek. Beide rijden nog auto, gaan regelmatig uit eten, doen terrasjes tijdens fietstochten, gaan wel eens op weekend, kinderen en kleinkinderen krijgen kado's met feestdagen en verjaardagen, ... Waarom kunnen zij dat wel? Leer met geld omgaan en koop enkel als je het geld hebt niet enkel op afbetaling.
  • Hannelore Kerremans

    1 jaar geleden
    Helemaal eens met Elise V.D.!Mijn vader was de enige die uit ging werken, mijn mama was huisvrouw. Toch konden ze goed sparen omdat het leven veel goedkoper was in vergelijking met nu.