De  Franse Sandra A. (28) en de Belgische Elise V. (33) werden door de politie gevonden op een hoogte van 2.300 meter, vlak bij Cabanaconde.
Volledig scherm
De Franse Sandra A. (28) en de Belgische Elise V. (33) werden door de politie gevonden op een hoogte van 2.300 meter, vlak bij Cabanaconde. © RV

Belgische toeriste (33) gered in gebied waar Natacha de Crombrugghe om het leven kwam

Een Belgische toeriste is samen met een Franse toeriste gered nadat ze waren verdwaald in de Colca-vallei in Peru. Dat is het gebied waar vorig jaar Natacha de Crombrugghe (28) dood werd teruggevonden nadat ze vermist raakte tijdens een trektocht. De Belgische Elise (33) en de Franse Sandra (28) zijn in goede gezondheid teruggevonden.

5 reacties

  • Johan Vanhoutteghem

    1 jaar geleden
    Veel toeristen weten soms echt niet waaraan ze beginnen. Ze hebben er hoegenaamd geen idee van hoe oppermachtig de natuur is, hoe verraderlijk de plaatselijke bevolking kan zijn,… Een ervaren gids is in ieder geval al een verstandige optie.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Verplichten om dit enkel met lokale berggids te doen. In Jordanië ook door prachtige kloof getrokken maar kon enkel met lokale gids.
  • Marie Rose Van der Haeghen

    1 jaar geleden
    Wanneer je deze tocht doet met gids is er geen enkel probleem . Zij weten trouwens ook zeer goed waar de nesten van de condors zich bevinden .
  • Nadia Muyldermans

    1 jaar geleden
    Neen, die paden moeten niet veiliger gemaakt worden, laat de natuur de natuur zijn en de mensen moeten gewoon is beter nadenken om alleen of zelfs met 2 in zo'n woeste natuur erop uit te trekken ! Dit is spelen met je leven. Enkel in groep en met ervaren locale gidsen gaan trekken. Leer toch lessen uit wat er gebeurd is met Natacha !
  • Roger Wellens

    1 jaar geleden
    Zoals in de bergen, waar ik woon, zonder de nodige kennis noch gepaste uitrusting gaan de toeristen er op uit. De gevolgen zijn hier dagelijks in de krant te lezen. Extreme natuur is mooi, maar geen speeltuin. Neem een gids, en laat je opleiden om dergelijke tochten te ondernemen.