13-jarige fietser raakt levensgevaarlijk gewond bij ongeval met vrachtwagen

GENT -

Aan de Keizerpoort op de Brusselsesteenweg is vrijdagochtend een ongeval gebeurd met een fietser en een vrachtwagen. Een tiener is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Bert Staes en Laura Moens

Het gaat om een 13-jarige die met de fiets onderweg was, is vernomen bij de Gentse politie. De tiener werd rond 8 uur aangereden door een vrachtwagen aan het kruispunt van de Brusselsepoortstraat en de Keizervest.

Daar moeten fietsers het verkeer kruisen dat de R40 op wil. Het is aan zo’n kruising dat het ongeval gebeurde. Het kind is volgens de eerste informatie ernstig gewond: de tiener is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Het is nog niet duidelijk of de jongen alleen onderweg was, of begeleid werd.

Dodehoek?

Het kind is volgens de eerste informatie ernstig gewond: de tiener is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog niet meer informatie over zijn toestand.

De Gentse Fietsersbond spreekt over een dodehoekongeval, maar de omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk of de jongen alleen onderweg was, of begeleid werd.

Het is lang niet het eerste ongeval op het bewuste kruispunt. In 2018 belandde een andere tiener ook in het ziekenhuis door een botsing op exact hetzelfde punt, en ook met een vrachtwagen.

Zwarte lijst

Het kruispunt ligt op een gewestweg en staat op de dynamische lijst van gevaarlijke punten van de Vlaamse overheid. Dat is een zwarte lijst met de gevaarlijkste kruispunten, gebaseerd op het aantal ongevallen dat er de laatste jaren gebeurden.

Fietsers hebben er een apart fietspad, maar het verkeerslicht staat wel tegelijkertijd op groen voor fietsers en voor het vracht- en autoverkeer. Dat zorgt regelmatig voor conflicten, melden verschillende mensen aan onze redactie.

Er is al herhaaldelijk gevraagd het kruispunt veiliger te maken, maar fietsers en het autoverkeer apart groen licht geven, zou een te grote impact hebben op de doorstroming van het drukke kruispunt, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER