Puck Pieterse ziet af tijdens verkenning Strade Bianche, maar: “Die gravelstroken hier zijn ten minste beter dan de Belgische wegen”

Puck Pieterse maakt zaterdag haar debuut in een topkoers op de weg. Beter gezegd: op gravel. De Nederlandse topper in het veldrijden staat met Fenix-Deceuninck aan de start van de Strade Bianche Donne. Pieterse weet na haar verkenning – in de regen – al dat het afzien wordt.

Vincent Van Genechten

Het was echt slecht weer voor de verkenning van de vrouwenploeg van de broers Roodhooft, wat de gravelstroken alleen maar zwaarder maakte. Zaterdag wordt er normaal gezien geen regen verwacht, gelukkig maar. Dan zou de zon erdoor komen en de temperatuur 14 graden bedragen.

“Die bobbels zijn nog het ergste”, lacht Pieterse – nochtans een veldrijdster dus – tijdens de video van haar verkenning. Maar als het wat steiler wordt… “Ik ga proberen niet te wenen als ik hier naar boven klauter.” En: “Die gravelstroken hier zijn ten minste beter dan de Belgische wegen.” De Nederlandse heeft ook al plannetje: “Hier vallen we aan hé, Yara (Kastelijn, red.). Met de hele ploeg, in volle finale in de groep der favorieten. Gewoon met ons zes gaan!”

De beelden:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer