Videospeler inladen...

Politie houdt reconstructie van dodelijke steekpartij op drillrapper (16) in Berchem

In Berchem zijn politie en parket bezig met een reconstructie van de dodelijke steekpartij in Berchem in december. De buurt is gedeeltelijk afgesloten.

De Antwerpse politie houdt vandaag een reconstructie van de dodelijke steekpartij van afgelopen december in Berchem. Een 16-jarige tiener werd toen neergestoken in Berchem, hij overleed later in het ziekenhuis. Het slachtoffer zou actief geweest zijn in het drillrapmilieu, dus sluiten de speurders niet uit dat het om een mogelijke afrekening gaat tussen rivaliserende rapbendes. Enkele dagen later kon de politie 3 verdachten oppakken, twee 16-jarigen en een 18-jarige.

Alle betrokken partijen zijn aanwezig bij de reconstructie. "De drie verdachten zijn ter plaatse om aan de onderzoeksrechter, de speurders, het parket en de deskundigen te tonen wat er zich die bewuste ochtend heeft afgespeeld", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Met de reconstructie wil het parket achterhalen of de verklaringen van de verdachten ook overeenkomen met wat er werkelijk is gebeurd. "Wat de verdachten tonen wordt enerzijds afgetoetst met hun eerdere verklaringen, maar ook met materiële vaststellingen. Zo zijn er onder meer ook camerabeelden. Deskundigen ter plaatse bekijken dan of alles vandaag compatibel is met het onderzoek", zegt Aerts.

De reconstructie zal nog enkele uren duren. De buurt is gedeeltelijk afgesloten. Cameraploegen van parket en politie leggen alles vast op beeld voor het onderzoek. 

BEKIJK - In Berchem wordt de plaats van de reconstructie goed afgeschermd:

Videospeler inladen...

Meest gelezen