VIDEO. Reconstructie drillrapmoord: drie verdachten tonen hoe ze slachtoffer Steven B. achtervolgden

In Berchem vindt vrijdag de reconstructie plaats van de drillrapmoord op Steven B. Het 16-jarige slachtoffer werd eind vorig jaar doodgestoken door enkele jongens uit Aalst. Op de videobeelden hierboven is te zien hoe de drie jonge verdachten, onder wie een van de minderjarigen gewapend met een (nep)mes, samen achter het nagespeelde slachtoffer lopen.

wvb, sare

Tijdens het eerste gedeelte van de wedersamenstelling, waarbij de jongens het slachtoffer opwachtten aan de ouderlijke woning van Steven, toonden de verdachten aan de politie onder meer hoe ze op de uitkijk stonden aan het waterbouwkundig labo op de Berchemlei. Vervolgens lieten ze zien hoe ze Steven achtervolgden op straat, een van de twee minderjarigen liep vooraan en hield een mes in de hand, voor de reconstructie werd een nepwapen gebruikt. Het drietal werd daarna overgebracht naar de locatie van de dodelijke steekpartij, ter hoogte van een flatgebouw in de Frans De Vriendtstraat, voor het tweede deel van de reconstructie. De politie houdt er rekening mee dat de reconstructie nog tot laat in de namiddag gaat duren.

LEES OOK. Politie houdt reconstructie van moord op 16-jarige Steven in Berchem

De dodelijke steekpartij was het trieste hoogtepunt van een al langer sluimerend conflict tussen twee groepen uit het drillrapmilieu, een Antwerpse en een Aalsterse. Die twee bendes hadden het eerder aan de stok gekregen in de nasleep van een voetbalmatch in juni vorig jaar, eind oktober kwam het tot een vechtpartij in het Centraal Station, waarbij een Aalsterse jongen een messteek kreeg. Daarbij was ook Steven aanwezig, hij werd nadien even geplaatst in een jeugdinstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners