Christel Geerts© gvh

Christel Geerts, moeder van Conner Rousseau, is de nieuwe voorzitter van de socialistische mutualiteit: “Goede band met de partij komt goed uit”

Christel Geerts, de moeder van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, is de nieuwe voorzitter van Solidaris, de socialistische mutualiteit. Geerts die zelf ex-burgemeester van Sint-Niklaas is, vervangt Micheline Scheys op, wiens contract eind vorig jaar afliep.

Gilles Liesenborghs
Bron: De Morgen

Jarenlang was Christel Geerts zelf een actief politica in Sint-Niklaas. Eerst als schepen, later ook als burgemeester van de stad. Maar sinds de socialisten er in 2018 in de oppositie belandde, verscheen ze minder op het voorplan. In januari verliet ze officieel de politiek.

LEES OOK. De vrouw die Conner Rousseau de politiek leerde kennen

Maar lang heeft ze niet op haar lauweren gerust, want Geerts is ondertussen alweer aan de slag als nieuwe voorzitter van Solidaris, de socialistische mutualiteit. In alle luwte had ze daar sinds oktober al een functie opgenomen. Dat er amper gecommuniceerd werd over haar nieuwe functie, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Conner Rousseau haar zoon is.

Geknipte kandidaat

Hoewel het formeel onmogelijk is dat Rousseau een hand heeft gehad in haar aanstelling, is het toch een opvallende zet. De partijtop ontkent niet dat de nieuwe functie van Geerts de banden tussen Solidaris en Vooruit versterken. “Christel is al jarenlang vrijwilliger bij de socialistische mutualiteit. Ze is ook hoogleraar gerontologie. En als moeder van Conner komt de goede band met de partij hen natuurlijk goed uit. Leg die drie samen, en dan weet je waarom ze de geknipte kandidaat is en waarom de raad van bestuur haar voorgedragen heeft”, zegt Rousseaus woordvoerder aan De Morgen.

Het is de raad van bestuur van Solidaris die de keuze voor Geerts heeft gemaakt, maar ook daar heeft Rousseau goede banden. Zo is het geen geheim dat hij het goed kan vinden met secretaris-generaal Paul Callewaert. Rousseau zelf ontkent wel dat hij Solidaris in de richting van zijn moeder heeft geduwd. Volgens hem heeft de raad van bestuur wel vooraf gepolst of hij een probleem had met de aanstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER