© Federale Politie

Federale politie waarschuwt voor valse verkeersboetes

Er circuleren al geruime tijd valse e-mails waarin men vraagt om een achterstallige verkeersboete te betalen. De federale politie waarschuwt nu voor deze phishing-praktijken en geeft enkele tips mee om niet in deze val te trappen.

bap

In de mails wordt gevraagd dat u een achterstallige boete dient te betalen en soms wordt er zelfs gewag gemaakt dat het om een “herinnering” gaat. “Deze mails worden steeds professioneler opgemaakt maar blijven een poging tot oplichting”, klinkt het op de site van de federale politie. Opmerkelijk: in de valse mails wordt zelfs gewaarschuwd voor phishing.

Vermijden van virussen

De ordedienst benadrukt dat ze dit soort mails niet versturen en dat ze vragen om via het internet boetes te betalen. Daarom geeft de politie ook enkele tips mee om niet het slachtoffer te worden van deze ongure praktijken.

Om virussen te vermijden wordt aangeraden om in geen enkel geval op de links in de mail te klikken en zeker niet te betalen. Hoewel de verschillende mails er telkens een tikkeltje anders uitzien, blijft de werkwijze ongewijzigd. De oplichters stellen telkens voor om met een anoniemere betaalmethode zoals 3G Payment of Ukash te betalen.

Hieronder kan u de opmaak van enkele mails bekijken:

© Federale Politie

© Federale Politie

© Federale Politie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER