Joris Herpol

Kapelle-op-den-Bos herstelt helft van wegdek, andere helft is voor buurgemeente Londerzeel 

De Oudemanstraat in Kapelle-op-den-Bos is over een afstand van 200 meter hersteld. Dezelfde straat op grondgebied Londerzeel is dat niet. Kafka is het: want concreet betekent dat dat het ene rijvak volledig is hersteld, terwijl het rijvak in Londerzeel onaangeroerd is gebleven. De gemeente Londerzeel stelt niet op de hoogte te zijn van de herstellingswerken. 

De Oudemanstraat ligt op de grens tussen de gemeenten Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel. Het ene rijvak behoort tot Kapelle-op-den-Bos, het andere tot Londerzeel. Begin februari werd het rijvak op grondgebied van Kapelle-op-den-Bos hersteld. In Londerzeel bleef het onaangeroerd. 

"Begin deze legislatuur hebben we aan Londerzeel gevraagd om samen de Oudemanstraat te herstellen", zegt Geert Van de Voorde, schepen van Openbare Werken in Kapelle-op-den-Bos (N-VA). "Maar toen kwam er geen reactie. Uiteindelijk hebben we beslist om ons deel te herstellen. Van die herstelling hebben we Londerzeel niet meer op de hoogte gebracht."

Het is onnozel om een rijstrook te herstellen en die in de andere richting niet

Dimitri Robbyns, schepen van Mobiliteit Londerzeel (LWD)

In Londerzeel wordt ontzet gereageerd. "Wij waren niet op de hoogte van deze werken", vertelt schepen van Mobiliteit en Verkeer, Dimitri Robbyns (LWD). "Onze diensten kregen hier geen informatie over, anders hadden we wel meegedaan. Het is een beetje onnozel om een rijstrook te herstellen en die in de andere rijrichting niet. We bekijken nu hoe we ons deel goed kunnen krijgen." 

Asfaltering Oudemanstraat

Tien jaar geleden is de Oudemanstraat nog geasfalteerd en betaalden Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel elk de helft. Ook voor de verbreding van de brug in Ramsdonk (Kapelle-op-den-Bos) betaalde Londerzeel 125.000 euro.” 

Meest gelezen