N-VA fractieleider Peter De Roover en Kamerlid Kristof Calvo (Groen).
Volledig scherm
N-VA fractieleider Peter De Roover en Kamerlid Kristof Calvo (Groen). © BELGA / BELGA

Groen en N-VA willen extern onderzoek Kamer en Senaat na 'onwettige' pensioenbonussen, PVDA vraagt onderzoekscommissie

UPDATEGroen en N-VA willen de werking van het Federaal Parlement grondig tegen het licht houden naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor ex-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA). Kamerleden Kristof Calvo (Groen), Peter De Roover (N-VA) én senator Karl Vanlouwe (N-VA) roepen in een brief het Bestuurscomité van Kamer en Senaat op om een onafhankelijk extern onderzoek op te starten. De illegale betalingen krijgen wellicht een strafrechtelijk staartje.

61 reacties

  • John Rogers

    1 jaar geleden
    Groen en NVA? Klinkt bijna radioactief, wel modieus!
  • leon neefs

    1 jaar geleden
    Ze zijn er vroeg bij toch, onderzoek ook maar eens met hoeveel Mieke Vogels vertrokken is. Raar toch hoeveel jaren ze gewacht hebben om wakker te worden, hoog tijd dat hun lonen eens nagezien worden.
  • miet claeys

    1 jaar geleden
    En er zou een deel van de wedden niet belast worden van deze regeringleiders! Gedaan met de onkostenvergoedingen, en andere voordelen, hoge pensioenen, terwijl het volk genoegen moet nemen met een derde ervan! Vroeger heeft de oudere generatie heel veel geld ontvangen, t zijn nu de kinderen van de gewone mensen die meer aan de macht komen, en het onrecht niet meer kunnen aanzien
  • Erik Bervoets

    1 jaar geleden
    Er is geen onderzoekscommissie nodig, ieder parlementslid wist ervan. Wat er nodig is zijn nieuwe verkiezingen.
  • willy van den elsacker

    1 jaar geleden
    Natuurlijk de sympatieke kop van De Roover(prachtige naam trouwens) van NVA! moet hij zijn collega zakkenvuller niet steunen? of hoor ik daar wat jalouzie?