Archiefbeeld van het station in Mol.© Tommy Maes

Vier minderjarige verdachten van steaming geïndentificeerd

Mol

Inspecteurs van de lokale politie Balen, Dessel en Mol hebben vier minderjarigen geïndentificeerd die verdacht worden van steaming aan het station van Mol. De feiten dateren van 19 februari. Bij steaming slaan de daders in groep toe om een eenzaam slachtoffer te omsingelen en af te persen.

Het slachtoffer in Mol was een minderjarige jongen die op de trein stond te wachten. De treinreiziger werd belaagd door een groepje jongeren en gedwongen zijn geld of zijn gsm af te geven. Nadat het slachtoffer ook daadwerkelijk geld had overhandigd, kon hij ontsnappen.

“Dankzij de camerabeelden van het station en doorgedreven onderzoek, kon de recherche van de politiezone Balen-Dessel-Mol vier verdachten identificeren en arresteren”, meldt een woordvoerder van het parket Antwerpen.

“De verdachten, allen minderjarig, werden daarna verhoord. Na verhoor mochten twee verdachten beschikken, de andere twee jongeren werden donderdag voorgeleid bij de jeugdrechter in Turnhout. De jeugdrechter nam de gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners