Hoeselt-secretaris Josy Thysen: “Het is nu niet meer eenvoudig om een club te runnen.”© Raymond Lemmens

Neemt Hoeselt-secretaris Thysen (72) na de fusie en nieuwe accommodatie afscheid met promotie?

Hij heeft zelf nooit gevoetbald, maar zit wel al 35 jaar (!) in een clubbestuur. En hij was één van de drijvende krachten achter de fusie tot Hoeselt VV. Nu wil Josy Thysen zich samen met het bestuur “nog een laatste keer smijten voor de realisatie van de nieuwe accommodatie”. En dan is het wellicht welletjes geweest voor de 72-jarige secretaris met de looks van een late vijftiger.

Marc Truyers

Pas rond zijn 37ste sloot de gewezen medewerker van de ABN-AMRO-bank in Maastricht zich aan bij het bestuur van Alt-Hoeselt.

“Je weet hoe dat gaat hé. Ik ging altijd met een bende vrienden kijken en dan opeens vragen ze je of je geen interesse hebt om je bij de club aan te sluiten. Zelf heb ik nooit gevoetbald, maar ik zie dat niet per sé als een nadeel. Ik moet zeggen dat het niet meer eenvoudig is om een club te runnen. Niet alleen financieel, maar ook de vrijwilligers worden steeds schaarser. Ook de huidige sociale wetgevingen en allerhande reglementen maken het voor de verantwoordelijke bestuursleden niet gemakkelijk. Je moet in sommige gevallen bijna een beroep doen op professionele raadgevers om alles te regelen en vooral te begrijpen. Gelukkig beheerst onze penningmeester deze materie.”

“We merken dat de groepssfeer toch gemaakt wordt in een gezellige kantine na de training”

Josy Thysen

De heenronde verliep voor Hoeselt niet zoals voorzien. Thysen: “We behaalden te veel gelijke spelen, omdat we niet overtuigend genoeg voetbalden. Door de slechte weersomstandigheden moesten we de laatste maanden van 2022 uitwijken naar de kunstgrasvelden van Belisia. Omdat we pas laat konden trainen, gingen de jongens na de training meteen naar huis. Nu oefenen we in Schalkhoven en merken we dat de groepssfeer toch gemaakt wordt in een gezellige kantine na de training. Onder impuls van coach Sven Geyens en zijn team behaalden we 18 op 18 en zo klommen we naar een gedeelde tweede plaats. Alles kan, niets moet. Over een promotie wordt hier helemaal nog niet gesproken. Ons huiswerk voor volgend seizoen is trouwens al klaar. De sportieve cel heeft enkele nieuwe spelers kunnen overtuigen. (o.a. Schoubs van Schoonbeek-Beverst en Smeets/Van Muylder van H.-Millen A, nvdr) om volgend seizoen een goed figuur te slaan. En wie weet is driemaal scheepsrecht. Naar de toekomst toe zou het moeten kunnen om in onze gemeente een eersteprovincialer te hebben.”

© Bart Borgerhoff

Nieuw Sportpark

De legendarische maar aftandse accommodatie aan de Bergstraat en het jeugdcomplex in Schalkhoven worden normaal begin volgend jaar ingeruild voor een nieuw Sportpark.

Thysen: “Op de gemeenteraad vrijdag is de opdracht gegund. Als alles volgens plan verloopt, hoop ik dat ze eind mei, begin juni de eerste schop in de grond steken. We hopen dan na de winterstop begin 2024 te verhuizen naar het nieuwe Sportpark. Daarin krijgt KVV twee kunstgrasvelden, een nieuw gebouw met een tiental kleedkamers, kantine en bijbehorende accommodatie. Het nieuwe Sportpark wordt ontwikkeld door de gemeente Hoeselt en wordt ook nog uitgebreid met een nieuw tenniscomplex met allerhande nevensporten. Voor dit project wil ik me samen met het bestuur nog eens voluit smijten en dan...”

© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer