Ronny Rolis (55) kwam om het leven door een treurig ongeval met een heftruck op de site van Joosen Transport in de Antwerpse haven. Links één van de zogenaamde ‘Reach Stackers' waarmee op dat terrein containers gestapeld worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny Rolis (55) kwam om het leven door een treurig ongeval met een heftruck op de site van Joosen Transport in de Antwerpse haven. Links één van de zogenaamde ‘Reach Stackers' waarmee op dat terrein containers gestapeld worden. © Google Street View / rv

Havenarbeider Ronny (55) stierf na crash tegen heftruck, parket vervolgt zaakvoerder: “Die chauffeur had nooit met die heftruck mogen rijden”

De 55-jarige Ronny Rolis uit Hamme reed anderhalf jaar geleden met een bestelwagen over het terrein van Joosen Transport in de Antwerpse haven, waar hij werkte, toen hij botste met een heftruck die uit de andere richting kwam. Omdat de vorken van de heftruck zijn voorruit doorboorden, was hij ogenblikkelijk dood. Opvallend genoeg vervolgt het parket niet de chauffeur van de heftruck, maar de zaakvoerder van de firma, Kurt Joosen (45). “Hij heeft fouten gemaakt die het welzijn van zijn werknemers beïnvloedden.”