Paul Fierens

Politie kan man uit Lommel oppakken voor vluchtmisdrijf in Mol

De politie heeft een man uit Lommel opgepakt voor ondervraging. Hij wordt er van verdacht om vanochtend vroeg in de gevel van een huis in Mol te rijden. De villa raakte beschadigd en de bestuurder was weggereden. Niemand is gewond, het huis was tijdelijk onbewoonbaar. 

Aan de Leeuwerikheide in Mol is een auto vanochtend vroeg om 03.20 uur een woning binnengereden.  Dat gebeurde op een T-kruispunt, op het einde van de straat.  De auto reed op het kruispunt gewoon rechtdoor.  Hij ramde eerst de haag, reed dan de voortuin in en boorde zich nadien meters verderop in de gevel van het huis.  De villa was voorlopig onbewoonbaar verklaard. Een stabiliteitsingenieur heeft nu alles onderzocht en het huis mag weer gebruikt worden. De brandweer heeft het gat in de gevel dichtgemaakt.  

De schade aan het huis is groot.  Er zit een groot gat in de muur, er zijn verschillende scheuren in het gebouw en ook de trap naar de bovenverdieping is geraakt. De bewoners werden vanmorgen tijdelijk elders opgevangen. De bestuurder van de auto pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf. De politie heeft nu een man uit Lommel kunnen identificeren als de vermoedelijk dader.

Meest gelezen