Comeback op de Freethiel: Beveren blaast titelstrijd nieuw leven in na zege tegen RWDM

SK Beveren heeft zich opnieuw in de titelstrijd geknokt. De Wase club versloeg zaterdagavond concurrent RWDM met 2-1. Challouk bracht de bezoekers uit Molenbeek al vroeg in de match op voorsprong. Beveren stelde na rust orde op zaken na doelpunten van Nsimba en Hrncar. Beveren nadert zo tot op drie punten van leider RWDM.

Wim Houttequiet

Met SK Beveren tegen RWDM stond de topper in de Promotion Play-Offs op het programma. De thuisploeg moest winnen om zijn kansen op de titel gaaf te houden. Trainer Wim De Decker begon verrassend zonder Mbokani, Hoggas en Ribeiro Costa in de basis. Wuytens, Barry en Coopman kwamen zo in de ploeg. Bij de bezoekers uit Molenbeek kon trainer Vincent Euvrard opnieuw rekenen op topschutter Biron.

RWDM begon het beste aan de wedstrijd. Geel-blauw kwam al na tien minuten met de schrik vrij. Biron werd door de Beverse buitenspelval geloodst. De spits van RWDM besloot naast. Het bleek slechts uitstel van executie. Vukotic liet zich kinderlijk van de bal zetten, waardoor Hazard met de bal aan de haal ging. De flankaanvaller bleef ijzig kalm en bediende Challouk op een schoteltje: 0-1. Beveren al vroeg in slechte papieren in de match die ze moesten winnen.

De thuisploeg nam nadien de wedstrijd meer in handen, zonder echt gevaarlijk te zijn. Verder dan enkele voorzetten en schoten vanop kwamen ze niet. Na twintig minuten schreeuwde heel Beveren voor een strafschop. Ref Nathan Verboomen wuifde het protest weg. Het bleef wel opletten voor de tegenaanvallen van de bezoekers uit Brussel. Doelman Reus had een uitstekende voetreflex in huis op het hakje van Hazard. En Biron besloot even later van dichtbij naast.

Beveren moest scoren en dus greep De Decker in tijdens de rust. Mbokani moest de thuisploeg wat offensieve power bijbrengen. Coopman bleef in de kleedkamer. Geel-blauw hing de bordjes al snel in evenwicht. Hrncar legde de bal perfect breed, Barry liet de bal door de benen rollen en Nsimba werkte kurkdroog af. Beveren had bloed geroken en ging erop en erover. Mbokani stak de aanstormende Hrncar op het juiste moment diep. De Sloveense winger verschalkte doelman Defourny met een overhoekse knal. Op amper tien minuten stelde Beveren orde op zaken.

Beveren had de wedstrijd onder controle en bij RWDM leek het beste eraf. De bezoekers konden hun spel van voor de rust niet meer ontwikkelen. De pas ingevallen Joachim Van Damme werd vijf minuten voor tijd nog met een rode kaart van het veld gestuurd voor een gevaarlijke tackle op Botella. Het werd nog even bibberen, maar Beveren hield stand.

Door deze overwinning nadert Beveren opnieuw tot op drie punten van leider RWDM. De titelstrijd ligt weer helemaal open.