© AP

Tiener neergeschoten door ordediensten tijdens betoging

Tijdens een betoging in een van de buitenwijken van het Venezolaanse Caracas is donderdag een 19-jarige man doodgeschoten door de ordediensten, zegt de politie.

gjs

Het is al meer dan een week heel onrustig in Venezuela nadat het Hooggerechtshof besliste om de bevoegdheden van het parlement te ontnemen en zo de wetgevende macht buitenspel te zetten. Er kwam striemende kritiek op deze beslissing uit binnen- en buitenland en president Maduro werd verweten en beschuldigd van op die manier een staatsgreep te willen plegen.

Door die (inter)nationale druk zag het Hooggerechtshof zich genoodzaakt om op deze beslissing terug te komen. Het Venezolaans parlement, dat wordt gecontroleerd door de oppositie, heeft woensdag op zijn beurt een procedure gestart om de rechters van het hooggerechtshof af te zetten.

Maar daarmee is de storm in de straten van het Zuid-Amerikaanse land allerminst gaan liggen. Donderdag kwam het zo opnieuw tot confrontaties tussen betogers en ordediensten in de straten van de Venezolaanse hoofdstad. In een van de buitenwijken, Montaña Alta, moest het leger tussenbeide komen om een blokkade van de betogers uiteen te drijven. Bij de schermutseling die hierop volgde, kreeg de 19-jarige Jairo Ortiz een kogel in de keel. Hij overleed aan zijn verwondingen, zegt een woordvoerder van de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer