Archiefbeeld.© Tom Palmaers

Negen bestuurders onder invloed gepakt tijdens controleactie in Tongeren

Tongeren -

De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdagnacht een SLim-actie gehouden. Acht bestuurders hadden te veel gedronken, één was onder invloed van drugs.

Olivier Simons

Tussen 22 en 6 uur controleerde de politie op de Maastrichtersteenweg, de Luikersteenweg en de Sint-Truidersteenweg. 148 bestuurders moesten blazen, 8 van hen hadden te diep in het glas gekeken. Drie chauffeurs verloren hun rijbewijs zelfs voor 15 dagen. Een chauffeur testte positief op THC en reed bovendien met een niet-verzekerd voertuig. Het voertuig werd in beslag genomen.

De bestuurder van een bromfiets blies alarm. Omdat hij geen rijbewijs nodig had voor zijn bromfiets, kreeg hij een stuurverbod van 3 uur. Na een tijdje besloot hij toch te vertrekken. Daarop werd hij teruggehaald door een motard en werd zijn bromfiets geïmmobiliseerd voor 15 dagen.

Een chauffeur die met een vals rijbewijs reed, kreeg een pv. Zijn voertuig werd ook geïmmobiliseerd. De man kreeg eveneens een boete omdat hij zijn voertuig niet had ingeschreven in België. Twee passagiers werden ten slotte bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap, omdat ze zich tijdens de controle van hun bestuurder aan het moeien waren en voor overlast zorgden. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer