© BELGA

Noodoplossing in de Kortrijkse verdediging deed het naar behoren: “We zien wel of de coach me laat staan in de basis”

Charleroi won gisteren op een diefje van KV Kortrijk. De Carolos hadden niet veel kansen nodig om de overwinning binnen te slepen. Bij de Kerels werd Storck genoodzaakt zijn defensie aan te passen wegens de schorsing van Silva en het feit dat Wasinski niet mocht aantreden tegen zijn moederclub. “Hun vervangers hebben het goed gedaan.”

Elian Coussement

KV Kortrijk wist niet te scoren tegen Charleroi ondanks een resem aan kansen. De Zebra’s daarentegen moeiden zich niet vaak voor het doel van Vandenberghe, maar wisten via Badji de zege én een belangrijke driepunter te pakken. “We stonden nochtans goed in de eerste en tweede helft”, zei Bernd Storck na afloop. “Het is natuurlijk zuur om te verliezen nadat je zag hoeveel mogelijkheden we hadden. We moeten hier van leren en het in de toekomst beter aanpakken.”

Een noodverdediging verscheen aan de aftrap bij de rood-witten uit Kortrijk. Silva en Wasinski moesten de prestaties van hun vervangers Atemona en Tanaka vanuit de tribunes bekijken. “Ik vind dat ze het goed gedaan hebben”, vertelde Storck. “Voor mij stond deze keuze al even vast. Het was niet echt moeilijk om Tanaka en Atemona in de verdediging te posteren. Ik vond die laatst genoemde zeer sterk trouwens.”

Basisplaats Atemona

“Het voelde goed voor mij om eindelijk weer eens in die basis te mogen beginnen”, aldus Atemona. “In het begin van de match was het wat wennen, maar zulke kansen moet ik gewoon met beide handen grijpen. Eigenlijk weet ik niet waarom ik plots naar de bank werd verwezen. Ik deed het in mijn eerste wedstrijden redelijk goed en bleef hard werken op training. Misschien speelt het feit dat ik nog niet veel ervaring heb op het hoogste niveau mij wel parten. Opnieuw 90 minuten mogen spelen deed deugd. Ik ben ook tevreden over mijn eigen wedstrijd, want het is eens wat anders dan te moeten invallen en maar 20 minuten mogen opdraven. We zien wel of de coach me laat staan in de basis.”

Het doelpunt van Charleroi-invaller Badji was voldoende om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Doelman Vandenberghe weerde de bal nog even van de lijn, maar Laforge wees meteen naar de middencirkel. “Het was een communicatiefout tussen Massimo (Bruno, red.) en mij”, zei Atemona na de wedstrijd. “Dat doelpunt mocht er niet komen, want we hadden voldoende tijd om die eenvoudige bal weg te werken. Ik ben ontgoocheld dat Charleroi hier zo komt winnen. De volgende moeten we alerter zijn en dan komt het wel goed met dit KV Kortrijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer