Eén van de modellen die in het verleden borstkanker had.© Leen Van de Sande

IN BEELD. Modellen met een verleden van borstkanker showen nieuwe mode op de catwalk: “Helpt om vertrouwen weer op te bouwen”

Putte -

Bij Papo Mode in Putte vond zaterdag opnieuw een bijzondere modeshow plaats. Enkele vrouwen met borstkanker of een borstkankerverleden liepen er mee op de catwalk.

Bert Provoost

Het initiatief komt van Neo-Ma, een lotgenotenvereniging die deze vrouwen bijstaat. “De modeshow is heel goed verlopen, het was een heel groot succes met nog meer volk dan op de eerste editie van vorig jaar. Er hebben achttien dames aan de modeshow deelgenomen, waarvan een drietal via Neo-Ma die een verleden hebben met borstkanker of nog in behandeling zijn”, zegt Sigrid Palmers, die bestuurslid is bij Neo-Ma.

“Deze vrouwen hebben afscheid moeten nemen van iets zeer belangrijks van hun lichaam. Via een borstreconstructie hebben ze hun vrouwelijkheid teruggevonden. Om nu aan deze modeshow deel te kunnen nemen na zo’n vervelend traject, dat is geweldig voor hen. Voor ons als Neo-Ma is het een manier om deze vrouwen niet enkel bij te staan tijdens hun traject, maar ook nadien. Zo kunnen we ze helpen om hun vertrouwen weer op te bouwen”, klinkt het.

Het merendeel van de vrouwen op de catwalk heeft nooit borstkanker gehad, niet alle dames op de foto zijn dus ex-patiënten.© Leen Van de Sande

© Leen Van de Sande

© Leen Van de Sande

© Leen Van de Sande

© Leen Van de Sande

© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners