Online Grafiek HLN
Volledig scherm
© Online Grafiek HLN

Hoe ziet een raceweekend eruit? Wat betekenen de verschillende vlaggen en banden? En wat is ‘DRS’? Het ABC van de F1 voor u uitgelegd

Formule 1Het nadert nu echt wel met rasse schreden, de start van de Formule 1. Voor wie nu pas binnenvalt in de wereld van ronkende motoren: het antwoord op al uw vragen in het ABC van de koninginnenklasse in de autosport. Hoe ziet een F1-weekend eruit? Waarom al die bandentypes en wat betekenen al die gekleurde vlaggen?

19 reacties

  • Kris Claes

    1 jaar geleden
    Guy vermeulen, jou f1 kennis komt ook niet aan de meesten hun knieën vrees ik met dit soort uitspraken. Hamilton heeft voorbije 2 jaar vooral bewezen hoe goed hij met echte druk om kan... Niet dus... Vootdurend zagen en klagen over boortradio, heeft duidelijk moeite met in het pak rijden. Als hij dan toch zo'n groot kampioen is, waarom is hij dan zo klein in het verlies?
  • Gerrit Teeuwen

    2 jaar geleden
    Beste Guy, Max is mss jonger maar hem onder Hamilton plaatsen ? Daar zou ik toch wat mee opletten hoor. Hamilton heeft jarenlang gewoon een auto gehad die hors categorie was vergeleken met de concurrentie. Met alle respect maar Hamilton is zeker niet evenwaardig met vb een Schumacher. Geef Max dezelfde wagen als Hamilton gedurende de vorige jaren en die pakt minstens evenveel titels . Trouwens Max is een geschenk voor de heel saaie F1 die we gezien hebben gedurende de vorige jaren.
  • rudiger cloots

    2 jaar geleden
    De FIA heeft in SPA Verstappen ook geholpen he om hem als winnaar uit te roepen in een race dat geen race was
  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    Wat een gezever dat Hamilton WK zal winnen , omdat FIA ogen zal dicht doen , wat als hij eens motorpech heeft , is wel een mechanische sport hé. Hoort er ook bij en is nog het allerbelangrijkste in Formule 1 het beste en snelste materiaal hebben. Eerlijk gezegd , Verstappen is een vuile rijder en heeft belange zoveel ervaring niet als Hamilton hoor. Hij komt nog niet aan zijn knieen.
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    Perez moet Hamilton eruit bonjouren zoals Bottas ook gedaan heeft .