Na de Duitse luipaarden, lijken ook de panters op weg naar Oekraïne

Het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall hint op de bouw van een nieuwe fabriek in Oekraïne. Hier zou het bedrijf een gloednieuwe tank gaan bouwen, de Panther KF51. Dat vertelde CEO Armin Papperger zaterdag aan de krant Rheinische Post.

Waarom is dit belangrijk?

Over de Duitse steun aan Oekraïne kwam de afgelopen maanden heel wat kritiek. Zo zou de regering van bondskanselier Olaf Scholz niet snel genoeg geschakeld hebben, en zou de steun bovendien 'te weinig' zijn. Op Europees niveau hoort Duitsland echter bij de grootste leveranciers van wapenmateriaal, en financiële steun. Ook naar de toekomst toe lijkt de samenwerking tussen beide landen steeds meer vorm aan te nemen.

Panters en lynxen

In het nieuws: Terwijl de eerste Duitse Leopard-tanks in Oekraïne arriveren, wordt al gehint op de volgende modellen. Die zijn echter nog in ontwikkeling.

  • Het was Armin Papperger, de CEO van defensieconcern Rheinmetall, die zelf de deur opende voor meer samenwerking. Hij gaf al regelmatig aan dat zijn bedrijf open staat voor de levering van extra tanks, zowel uit de eigen stocks als die van de verschillende Europese legers. Rheinmetall zou die tanks dan ook willen n
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer