© REUTERS

Republikein Larry Hogan geen kandidaat voor race naar Witte Huis

De Amerikaanse Republikein Larry Hogan, die gerekend wordt tot het gematigde kamp, is geen kandidaat voor de race naar het Witte Huis. Dat heeft de 66-jarige voormalige gouverneur van Maryland zondag bekendgemaakt in een opiniestuk in de New York Times.

Bron: BELGA

“Na acht jaar waarbij ik de mensen van Maryland met hart en ziel heb gediend, wil ik mijn familie niet nog een slopende campagne aandoen, enkel voor de ervaring”, klonk het. Hij bedankte wel iedereen die hem de voorbije jaren aanmoedigde zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.

Hogan had na de jongste tussentijdse verkiezingen (midterms), waar de Republikeinen zwak scoorden, heel wat kritiek op Donald Trump. Hij waarschuwde de Republikeinen ook om de voormalige president niet te steunen in de primaries, de voorverkiezingen binnen de partij.

Zowel Trump als Nikki Haley, voormalig ambassadeur bij de VN, kondigden bij de Republikeinen al hun kandidatuur aan voor de race naar het Witte Huis in 2024. Bij de Democraten is auteur Marianne Williamson kandidaat. Huidig president Joe Biden zou ook van plan zijn om opnieuw mee te doen, maar heeft dat nog niet formeel bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer