Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V, links), minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V, midden) en minister-president Jan Jambon (N-VA, rechts)
Volledig scherm
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V, links), minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V, midden) en minister-president Jan Jambon (N-VA, rechts) © BELGA / Photo News

Mislukte stikstofonderhandelingen dompelen Vlaamse regering in diepe crisis

PolitiekDe crisis in de Vlaamse regering is compleet nu N-VA en CD&V nog steeds lijnrecht tegenover elkaar staan in de laatste knelpunten van het stikstofdossier. Uiteindelijk verlieten de christendemocraten zondagavond zelfs de onderhandelingstafel. Zonder akkoord. Een blamage. Hoe moet het nu verder? “Zolang er geen akkoord is, passeert er op de Vlaamse ministerraad geen enkel belangrijk dossier meer.”

71 reacties

  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    Door je jaren heen zijn boeren steeds meer gaan produceren. Dure investeringen verplichten nog meer produceren. De productie overschrijd de nationale behoefte, met als gevolg uitvoer. Men stelt vast dat het zo niet verder kan. De boerenbond en cd&v hebben blijven aanmoedigen, met logisch gevolg, de huidige toestand. Nu nog is cd&v fout. Enkel de stem van de boeren willen ze in 2024.
  • jos duriau

    1 jaar geleden
    Jarenlang zijn de boeren gesubsidieerd door het toenmalige cvp , boeren waren verplicht om uit te breiden om rendabel te zijn en om de boerenbond zijn leningen terug te betalen en nu nog moeten gesubsidieerd worden om te stoppen . Allemaal geregelt door cdv en dan nu nog moeilijk doen .Als buitenstaander en belastingbetaler lijkt me dat wel een beetje te veel van het goede.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    3,7 miljard voor nog geen 25000 landbouwbedrijven in Vlaanderen. Dat is 150000 € per boer. Met welke taksen en heffingen moeten die weer betaald worden door de Vlaming.
  • gust van langenhove

    1 jaar geleden
    Laat de boeren hun gewassen besproeien in de zomer en stop de brouwerijen met onze grond droog te zuigen voor bier voor gans de wereld is dat nodig neen .
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Vlaanderen heeft 3,7 miljard euro over, dat zijn de woorden van Jambon, om de boeren te compenseren die hun productie verminderen of zelfs stop (moeten) zetten. Denk daar nu eens heel eventjes logisch over na, en je zal tot de slotsom komen dat Vlaanderen 3,7 miljard investeert om de productie van ons voedsel op een andere plaats in de wereld te produceren, waar men geen problemen maakt van stikstof, maar waar wij nadien dan wel weer afhankelijk van worden !