“Bjorn vecht nog elke dag om terug een beetje meer de vroegere Bjorn te worden”, zegt zijn echtgenote. “Ik ben fier op hem. Een andere collega die hetzelfde lot onderging, moest op zijn 48 noodgedwongen op medisch pensioen.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Bjorn vecht nog elke dag om terug een beetje meer de vroegere Bjorn te worden”, zegt zijn echtgenote. “Ik ben fier op hem. Een andere collega die hetzelfde lot onderging, moest op zijn 48 noodgedwongen op medisch pensioen.” © Photo News / Alex Vanhee

Vrouw van gepeste agent getuigt: “Ik zag Bjorn beetje per beetje veranderen”

Ze vernederden haar man op zijn werk zodanig dat hij thuis zelfmoord probeerde te plegen. Daisy Verbergt (43) uit Zwevezele vond haar stervende echtgenoot achter een gebarricadeerde slaapkamerdeur. “Ik heb Bjorn op het nippertje gereanimeerd.” Op het proces tegen de 29 pestende collega’s stelde de vrouw zich burgerlijke partij. “Toen Bjorn ziek thuis zat, belde een collega. Hij deed zich voor als een goede vriend, vroeg hoe het met hem ging en benadrukte dat ik zijn naam moest doorgeven aan Bjorn. Het bleek één van zijn grootste pesters.”