© ATV

Mogelijke opdrachtgever van drugsaanslag op Eilandje opgepakt in Nederland

Drie Nederlandse twintigers zijn aangehouden voor aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu. Een van hen is de vermoedelijke opdrachtgever van de explosie bij een fruitbedrijf in de Zeevaartstraat op het Eilandje.

alya, sare

De drie verdachten werden al eerder gearresteerd in Nederland en zijn onlangs overgeleverd aan ons land. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen en zijn aangehouden voor vernielingen, deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de springstofwetgeving”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Speurders aan het werk in de Zeevaartstraat.© BFM

Een van de verdachten zou niet louter een uitvoerder geweest zijn. Hij wordt gezien als opdrachtgever. “De 26-jarige man uit ’s Gravenhage komt in het gerechtelijk onderzoek naar voor als de mogelijke opdrachtgever van een aanslag in de Zeevaartstraat in de nacht van 6 op 7 september vorig jaar”, zegt Aerts.

Daar werd toen zwaar vuurwerk gegooid naar een gebouw waar een tiental vennootschappen gevestigd zijn, actief in de invoer van tropisch fruit vanuit Zuid-Amerika. De man uit ’s Gravenhage wordt door de speurders ook gelinkt aan de beschieting van het huis van een havenarbeider in Beveren in juni 2022.

De tweede verdachte is een 27-jarige Rotterdammer die betrokken zou zijn geweest bij een aanslag tegen Mounir ‘Gino’ E.B. in de De Gilmanstraat in Deurne. Vanuit een voorbijrijdende wagen werden in de nacht van 13 op 14 mei 2022 explosieven naar de woning van de familie E.B. gegooid.

COLUMN. De jacht op Gino is open

Ook voor een van de aanslagen tegen de gesloten horecazaak van de familie van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik werd een verdachte overgeleverd en aangehouden. De 22-jarige man uit Amsterdam zou betrokken zijn bij de beschieting van eethuis Pokebowl Place op de hoek van de Stenenbrug in Borgerhout. Die nacht zelf werden al twee gewapende verdachten opgepakt in de directe omgeving van de plaats van de aanslag.

De recent aangehouden verdachten verschijnen woensdag en donderdag voor de raadkamer.

Kogelgaten in het rolluik van de Pokebowl Place.© rr

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen