Leerlingen Atheneum Hoboken maken soep voor kinderen met lege brooddoos: “Een bekertje liefde”

Een kommetje warme soep. Daarmee willen de leerlingen van het Atheneum in Hoboken vandaag hun klasgenoten die met een lege brooddoos naar school komen steunen. "Ik zou het voor elke leerling willen oplossen maar dat gaat helaas niet", vertelt leerkracht Laury Lauryssen. Radio2-reporter Margaux van de regio ging mee soep maken.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Het was een warme middag op het Atheneum van Hoboken, want de leerlingen van 5 handel deelden versgemaakte tomatensoep met vermicelli uit. Met de opbrengst van hun Valentijns-verkoop besloten ze soep te maken voor leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen. 

Dagelijks boterhammen

De soep is een eenmalige actie, maar elke dag smeert het secretariaat een mand vol boterhammen voor wie het nodig heeft. Elk pakket bevat 2 boterhammen. "We bieden die aan alle leerlingen aan, want we willen niet stigmatiseren", zegt leerkracht Laury Lauryssen. 

Het verhaal van de lege brooddozen is een realiteit op het Atheneum in Hoboken. "Soms zien we lege brooddozen. Soms zitten er extreem ongezonde snacks in zoals chips of stukken pizza", vertelt Lauryssen. "De leerlingen lopen er niet mee te koop. Wij weten intussen wel wie de boterhammen echt nodig heeft. We bieden het op een subtiele manier aan zodat het niet te hard opvalt dat ze geen goede lunch mee hebben."

Machteloos

De leerkrachten voelen zich naar eigen zeggen machteloos. "Ik zou het zo graag allemaal oplossen, maar dat gaat niet. Dat vind ik heel erg", zegt Laurissen. "Ik ben trots dat de leerlingen de opbrengst aan deze actie besteden."

Ook leerling Ayub is enthousiast. "We verspreiden liefde via een simpel bekertje soep. Ik ben enorm gelukkig dat onze school dit aanbiedt aan jongeren die het nodig hebben."

BEKIJK - 5 Handel maakt soep voor medeleerlingen met lege brooddoos

Videospeler inladen...

Meest gelezen