© Victoriano Moreno

Inbrekers ingerekend na dolle achtervolging

De politie heeft donderdagavond in Wilrijk een wagen na een wilde achtervolging onderschept. De drie inzittenden hadden even daarvoor een inbraak gepleegd in een woning aan de Valaardreef en werden gearresteerd.

bap

Een terreinondersteuner van het politiekorps merkte donderdagavond om iets na 22.30 uur aan het kruispunt van de Valaardreef met de Jules Moretuslei een auto op die zich niet aan de snelheidslimiet hield. De bestuurder negeerde het rode stoplicht, waarop de politie de achtervolging inzette. Het voertuig werd vervolgens klemgereden in de Generaal Lemanstraat. De politie hield de drie inzittenden in bedwang tot de bijstand arriveerde.

Toen de agenten overging op controle van het voertuig, kwam er een melding binnen van een inbraak aan de Valaardreef. Nadat er inbrekersmateriaal en de vermoedelijke buit van een inbraak werden aangetroffen in de wagen, werd er overgegaan tot de arrestatie. Het trio is overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Het gaat om drie mannen van 33, 44 en 46 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER