PVDA-fractieleider Jos D'Haese en zijn Vlaams Belang-collega Chris Janssens.
Volledig scherm
PVDA-fractieleider Jos D'Haese en zijn Vlaams Belang-collega Chris Janssens. © Belga

Oppositie reageert scherp op nieuw stikstofvoorstel: “Dit is geen regering meer, dit is een circus”

UPDATEHet Vlaams Parlement houdt dinsdag om 14 uur een extra plenaire met een actuadebat over de crisis in de Vlaamse regering. De conceptnota, die enkel de goedkeuring kreeg van N-VA en Open Vld, zou dan besproken moeten worden. “Dit is geen regering meer, dit is een circus”, stelt PVDA-fractieleider Jos D’Haese onomwonden. Ook voor Vlaams Belang blijft de nieuwe tekst “onverteerbaar”.

44 reacties

  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Ja, CD&V wijst anderen met de vinger... Wat met jullie Arco-dossier, de 'tijdelijke' crisisbelasting op de pensioenen van Dehaene uit 1994 die nu nog steeds geïnd wordt, ondanks jullie meer dan 20 jaar oude belofte die te zullen afschaffen, het voorstel van minister Van Peteghem om de gepensioneerden NIET de verhoging van de belastingvrije som te gunnen, het jarenlang laten 'rotten' van verschillende dossiers (ook dit boerendossier!), grote bochten, enz? De 'C' is heel ver te zoeken, hoor!
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    En dit alles in de zeer gezonde chemische stikstof lucht van de Antwerpse chemische industrie, Mr Albert de Lovendeghem, want de wind kent geen grenzen, zelfs geen landgrenzen ! Want ook dat vertelde de Nederlandse experte gisteren in de "afspraak" !
  • Erwin Van dorpe

    1 jaar geleden
    Beste landgenoten . Is het dringend tijd voor actie ? Hoe lang pikken we dit geklungel nog.? Laat ons actie ondernemen om ons land terug een leuk fatsoenlijk ´welvarend land te maken. Met 1 regering en 1 premier rechtstreeks verkozen door het volk .iedereen gelijk Walen´ Vlamingen ´Brusselaars´ zwart en wit. Het is de enige juiste oplossing om deze corrupte politici weg te krijgen
  • marc castermans

    1 jaar geleden
    De oppositie schiet op alles en iedereen, zo neemt Goeman van Vooruit nu ook het onderwijsbeleid van Weyts op de korrel. Wat de dame er niet bij vertelt is dat de voorbije 30 jaar, Vooruit 17 jaar die post in handen had, O-VLD 5 jaar, CD&V ook 5 en N-VA 3. De waarheid heeft ook haar rechten en zomaar onzin beweren zegt veel over het intellectueel peil van Hannelore Goeman.
  • Dirk Dierckx

    1 jaar geleden
    Goed betoog van Jambon en de NVA fractie, belachelijke replieken van Groen en Vlaams Belang. Rutten zit erbij alsof ze alles kan dirigeren maar daatvoor heeft ze te weinig inzicht. Somers, Crevits en Weyts kunnen het nog steeds met elkaar vinden, er is zeker een akkoord mogelijk.