Op zijn 45ste mocht Kris Stevens zijn keepershandschoenen nog eens aantrekken voor een officiële wedstrijd.© Dick Demey

Kris Stevens (45) na bijna zes jaar nog eens onder de lat: “Ik heb het maandag gevoeld”

Bijna zes jaar (!) was het geleden dat Kris Stevens voor het laatst onder de lat stond bij derdeprovincialer SLW Maaseik (3B). Maar zondag verving de nu 45-jarige keeperstrainer de geblesseerde Robbe Bosmans in doel. “En dat heb ik maandagochtend gevoeld bij het opstaan.”

Geert Stienissen

23 april 2017. Op die datum besloot Kris Stevens dat het genoeg was geweest.

“De promotie naar derde provinciale was binnen. Ik kon de keepershandschoenen met een tevreden gevoel opbergen. Voortaan was ik sportief verantwoordelijke en keeperstrainer bij SLW Maaseik. Naar ballen duiken stond niet meer op de planning”, lacht de salesmanager bij BPost.

Daar kwam vorig weekend abrupt verandering in. Stevens beleefde de droom van iedere ex-voetballer. Hij draafde als 45-jarige nog één keertje op in het eerste elftal.

“Daar had ik niet op gerekend. Het is niet zo dat ik nog in doel stond bij de reserven of actief deelnam aan de keeperstrainingen. Dat ik op maandagochtend met stramme spieren naar mijn werk in Brussel reed, is dus niet zo verrassend.”

De keuze voor Stevens was er eentje uit noodzaak. “Tijdens de opwarming voor de match tegen Grote Heide haakte doelman Robbe Bosmans af met een enkelblessure. Spelen was uitgesloten. Uiteindelijk viel de keuze voor een plekje in doel op mij. Eigenlijk vreemd, want we willen jongens van onder de kerktoren speelkansen geven. Maar onze twee jeugdige doelmannen zijn er nog niet helemaal klaar voor. Ik denk dat één iemand bijzonder gelukkig was met een rijpe veertiger tussen de lijnen. Zo was sterkhouder Kim Rutar (39) voor één keer niet de ouderdomsdeken.”

Job in Brussel

Tegen Grote Heide incasseerde comeback kid Stevens één doelpunt: 1-1.

“We hadden iets recht te zetten. Op de kleedkamerdeur hing een vette 4-0, de uitslag van de heenmatch. Zonder veel te creëren hadden we in de tweede helft het betere spel. De 1-1-einduitslag was verdiend. Aan het doelpunt kon ik niets doen, al werd ik nog één keertje gered door mijn verdediging.”

Voor Stevens stopt het binnenkort helemaal. “Ik kan een functie in het voetbal niet langer combineren met mijn job als salesmanager bij BPost. Ik ben de club dankbaar voor vijf fijne jaren. In Peter Decrae vonden ze een fantastische opvolger, die bovendien nog met zijn twee voeten middenin het voetbalwereldje staat.”