14 minuten blessuretijd: tijdens het WK was het vaste prik.
Volledig scherm
14 minuten blessuretijd: tijdens het WK was het vaste prik. © AFP

Matchen van 100 minuten of meer, zoals op het WK, op komst in België? “Vechten tegen het tijdwinnen”

VOETBALDe opvallendste vernieuwing van het WK in Qatar met overtijd van tien minuten of meer kreeg nog geen navolging in de nationale competities zoals in België. Het internationale regelorgaan IFAB en de wereldvoetbalbond FIFA willen dat straks anders zien: zij gaan de bonden aansporen om de WK-regels over blessuretijd over te nemen. Eens zover, zou de impact op de spelers wel eens groot kunnen zijn.

30 reacties

  • Luc Deville

    1 jaar geleden
    In andere sporten wordt de tijd gewoon sril gezet bij een onderbreking, waarom niet in het voetbal? Als het te lang duurt door de reëel speeltijd of er zmis meer kans op blessures kan men ook 2 maal 40 minuten spelen.
  • Ronny ceunen

    1 jaar geleden
    Dat is toch de logica zelve... van zodra het spel stil ligt, moet ook de klok stoppen. En om het spel een beetje eerlijk te houden, moet de overtreder ook mee langs de zijn wachten tot de gekwetste speler weer kan verder spelen, toch ?
  • IVAN ONGENAE

    1 jaar geleden
    De gekwetste speler die verzorging nodig heeft, dient het veld te verlaten. De boosdoener blijft spelen. Zend hem gewoon ook het terrein af tot de gekwetste speler er terug op kan of tot zijn vervanger klaar is om in te vallen.
  • Guy Lefebure

    1 jaar geleden
    Tijd winnen, dokter op het veld : stop de tijd. Doe zoals bij hockey.
  • Linda D'Haese

    1 jaar geleden
    Doe zo als in het wielrennen of loop wedstrijden gewoon verder doen en er zullen er niet veel meer blijven liggen bij de minste aanraking en zeker niet als ze voorstaan om tijd te winnen