© Karel Hemerijckx

Drie goals in amper 9 minuten: Alken-spits Tibeau Lognard stelt hattrickrecord nog scherper

Een hattrick in amper negen minuten! Daarvoor zorgde Tibeau Lognard van eersteprovincialer FC Alken zondag tegen Hechtel (5-1). De spits uit Zonhoven heeft duidelijk wat met het cijfer drie, want hij scoorde dus drie keer, in het weekend nadat hij jarig was op vrijdag... 03/03.

Gert Sillen

“Dit was mijn tweede hattrick van het seizoen”, reageert Lognard. “Tegen Meeuwen scoorde ik met rechts, met links en met het hoofd. En dat in een bestek van vijftien minuten. Mijn hattrick tegen Hechtel was nog sneller. Deze keer scoorde ik driemaal in negen minuten en verbeterde ik mijn record dus met zes minuten. Mijn eerste doelpunt was een dribbelsolo, die ik met rechts afrondde, bij de tweede goal werd ik diep gestuurd en maakte ik het opnieuw met rechts af. De derde treffer was een kopbaldoelpunt, een voorzet die ik binnen knikte. Bij de eerste goal dacht ik nog niet meteen aan een nieuwe hattrick, maar toen de tweede treffer al snel viel, was ik gebrand op een derde doelpunt. Eigenlijk had ik mijn record nog scherper kunnen stellen, want na mijn tweede doelpunt liet ik een grote kans onbenut.”

Financiële strubbelingen

Met zijn kersverse hattrick zette de student rechtspraktijk, die momenteel stage loopt bij een Genkse deurwaarder, de operatie-redding van zijn club kracht bij.

“Het zijn erg belangrijke weken voor ons. Vorige week pakten we een punt bij Torpedo, dit weekend was er de winst tegen Hechtel en zaterdag trekken we naar rechtstreekse concurrent Juve. Het is heel jammer dat we voor het behoud moeten knokken. Bij mijn vertrek van Torpedo naar Alken had ik heel veel honger in een positief seizoen, wetende dat we over een heel goede ploeg beschikten. Ik ging ervan uit dat we ergens tussen plaats zes en tien zouden eindigen. Maar wat een seizoen is het niet geworden? Niet alleen de financiële strubbelingen hebben ons in dat degradatieschuitje gebracht, we kenden ook heel veel blessureleed, waardoor we zelden de beste spelers konden opstellen.”

Naar Koersel

Wat de toekomst van Alken ook zal zijn, Lognard speelt volgend seizoen sowieso in eerste provinciale. “Yep, ik heb getekend bij Koersel. Ik denk dat ik hiermee een stap hogerop zet.”

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer