© BELGAIMAGE

HelloFresh leverde meer dan een miljard maaltijden in 2022

De maaltijdboxbezorger HelloFresh heeft vorig jaar de kaap van een miljard geleverde maaltijden gerond. Dat leverde ook een recordomzet op. Wat 2023 betreft, houdt de Duitse onderneming rekening met een winstdaling. Dat is dinsdag gebleken bij de publicatie van de jaarcijfers.

mtm
Bron: BELGA

HelloFresh realiseerde vorig jaar een omzet van 7,6 miljard euro, ruim een kwart meer dan in 2021. De onderneming telde aan het einde van het jaar 7,1 miljoen actieve klanten. De aangepaste ebitda (winst voor aftrek van intresten, belastingen en waardverminderingen) daalde wel met bijna 10 procent tot 477 miljoen euro.

De maaltijdboxbezorger verwijst naar onder meer een moeilijke macro-economische context en inflatiedruk. 

Dit jaar wil HelloFresh het klantenaanbod verbeteren, met bijvoorbeeld snelle leveringen en een uitgebreider assortiment maaltijden. Financieel verwacht de onderneming uit te komen op een aangepaste ebitda tussen 460 en 540 miljoen euro. Ze houdt dus rekening met een mogelijke daling. Dat komt, zo luidt het, omdat in de eerste helft van 2022 er nog stevig van de coronapandemie kon worden geprofiteerd, waarbij mensen vaker thuis aten of eten lieten leveren. Dat effect zal er dit jaar niet meer zijn, nu de coronamaatregelen zijn opgeheven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer