© BELGA

VOO-topman Jos Donvil voor overheid in raad van bestuur bpost

Jos Donvil, voormalig topman van Base en nu topman van VOO, komt op 10 mei in de raad van bestuur van het postbedrijf bpost. Hij zal er de staat, die iets meer dan 51 procent van de aandelen van bpost bezit, vertegenwoordigen.

Indien zijn benoeming wordt goedgekeurd op de algemene vergadering, zal Donvil zetelen als niet-uitvoerend bestuurder.

De VOO-topman komt als vertegenwoordiger van de staat in de plaats van Françoise Masai en Arthur Goethals. De raad van bestuur van bpost, die bestaat uit twaalf leden, zal daardoor niet langer zeven, maar zes vertegenwoordigers van de staat tellen.

Baudouin de Hepcée, de woordvoerder van bpost, benadrukt dat Donvil dezelfde selectieprocedure heeft gevolgd als de andere bestuurskandidaten. Dat zegt ook minister van Post Alexander De Croo (Open Vld). “Ik heb erover gewaakt dat de benoemingen bij bpost, ook de benoeming van Donvil (die de staat als aandeelhouder vertegenwoordigt), op een apolitieke manier kon gebeuren”, stelt hij. “Hij zal ook niet langer aangeduid worden door de ministerraad, maar wel door de algemene vergadering.”

De aandeelhouders buigen zich op 10 mei ook over drie nieuwe onafhankelijke bestuurders: Thomas Hübner (een onafhankelijk consulent en bestuurder), Philly Teixeira (van INTTRA, een e-commerceplatform voor de scheepvaart) en Saskia Van Uffelen (CEO van Ericsson Belux).

Met hun benoeming verdwijnen ook NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir, die eind februari ontslag nam, en Bruno Holthof uit de raad van bestuur van bpost.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer