Nicolas Maeterlinck

Koningin Mathilde woont balletgala bij van Wim Vanlessen in Antwerpen

Koningin Mathilde heeft een dansgala bijgewoond in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Het gala heet "Time to Dance" en het programma is samengesteld door sterdanser Wim Vanlessen. "Na al die coronaperikelen vond ik dat het tijd was om te dansen", vertelt Vanlessen. De opbrengst gaat naar jonge dansers. 

Gisterenavond heeft Koningin Mathilde de eerste editie van het balletgala "Time to Dance" bijgewoond in de Koningin Elizabethzaal in Antwerpen. Het dansgala is samengesteld door Wim Vanlessen, die 25 jaar lang sterdanser was bij Opera Ballet Vlaanderen. In 2019 nam hij daar afscheid.

Alle soorten ballet

Met dit gala wil Vanlessen alle soorten ballet laten zien: klassiek, neoklassiek en modern ballet. "Na die coronaperikelen vond ik dat het tijd was om te dansen, zo is het gala ontstaan", vertelt Vanlessen. "Voor het gala heb ik allemaal internationale dansers uitgenodigd om hier te komen dansen. Met het gala wil ik dat het publiek het volledige pakket van stijlen meekrijgt. Het komt niet veel voor dat je op één avond, zo veel verschillende stijlen ziet."

Stichting Dansersfonds

Het gala is ook het startschot van "Stichting Dansersfonds", de nieuwe stichting van Vanlessen. "De opbrengst van het gala gaat naar de stichting. Ik wil mijn ervaring doorgeven aan de volgende generatie. Met de stichting wil ik jonge dansers helpen aan het begin van hun carrière en dansers die al verder in hun carrière staan, wil ik helpen met hun omscholingstraject. In Nederland bestaat zo'n stichting al en die is heel succesvol", legt Vanlessen uit.

BEKIJK - "Ik voel dat haar hart bij de dans ligt", Wim Vanlessen opgetogen met aanwezigheid koningin:

Videospeler inladen...

Meest gelezen