Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

"400.000 euro is veel geld, maar het is maar 0,01 procent van het budget": Tom Waes over de kritiek op 'Het verhaal van Vlaanderen'

TV“Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over “propaganda” en “misbruik van overheidssteun”. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in ‘Dag Allemaal’ uitgebreid terug. “Hier en daar stonden flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”

191 reacties

  • Eveline Van den Hout

    1 jaar geleden
    Dit is een politiek geïnspireerd programma. Essentiële geschiedkundige feiten worden opzettelijk weggelaten (taalwetgeving, sociale strijd, Daens enz bv) en onjuistheden worden verteld (Antwerpen, Joden, emancipatie van de vrouw enz.) Men had de presentatie en samenstelling van zulk een programma ook in handen van oudere personen moeten geven die de jaren 50, 60 en volgende daadwerkelijk beleefd hebben. Waes stelt zichzelf en zijn familie als voorbeeld en geeft hierdoor een verkeerde realiteit.
  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    Uitstekende series
  • Danny Jamers

    1 jaar geleden
    Genoten van de reeks! Ik hoop dat er een vervolg komt, nog geschiedenis stof genoeg. En er zal wel altijd iets zijn waar je het niet mee eens bent, het geheel was prachtig.
  • Liliane Vervliet

    1 jaar geleden
    Prima reeks .Veel zaken vernomen die we niet wisten uit onze geschiedenisboeken. Tussentaal is dik ok ,het moet niet allemaal zo stijf zijn .
  • Paul Yskout

    1 jaar geleden
    Iets fatsoenlijk op tv dat mag ook wel is!! Top!