Laadkranen in de haven van Oakland (Californië)
Volledig scherm
Laadkranen in de haven van Oakland (Californië) © Getty Images via AFP

Pentagon verdenkt China ervan te spioneren via enorme laadkranen in havens: “Paarden van Troje”

Het Pentagon maakt zich steeds meer zorgen dat China gigantische laadkranen in Amerikaanse havens mogelijk als spionagemiddel inzet. Sommige Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen hebben de kranen al vergeleken met “paarden van Troje”, schrijft ‘The Wall Street Journal’.

14 reacties

  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    wat valt er te bespioneren? wat en hoe er in de boot zit , normaal zou het legaal moeten zijn.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Fantastisch. Dringend van die kranen in de Antwerpse haven. Chinezen zijn zowiezo hard tegen drugssmokkel en dan kan t boeltje hier snel opgekuist worden. En VS mag gaan stoppen met de wereld in onvrede te duwen om zelf de enige wereldheerser te worden. Leven onder een regime van onveiligheid, moorden, onbetaalbare gezondsheidszorg en scholen , enz. Neen, dank u.
  • Rudy Van Bogaert

    1 jaar geleden
    Het “Gele Gevaar” werd in de jaren 80 al over gesproken. Onderschat een gedisciplineerd land als China niet!
  • Miguel Leboucq

    1 jaar geleden
    De Chinezen zijn niet te onderschatten. Ze gaan nooit een gewapend conflict uitlokken want ze zijn meer subtiel. Je zou ervan verschieten hoe gemakkelijk uw domotica en "slimme" huishoudtoestellen en geconnecteerde wagens gekraakt kunnen worden om uw gegevens te kunnen bespionneren. Er zijn al documentaires over gemaakt.
  • Ludo Laenen

    1 jaar geleden
    Eerst de balonnen, nu de kranen in havens? Er zijn blijkbaar 300 of meer Chinese satelieten die tot in ons bord kunnen zien welke boven ons hoofd draaien. De USA nog veel meer, we worden van overal bekeken. We moeten opletten voor China, Russia maar ook USA welke allemaal hunt eigen belang zien.